Zelma, Rajmund

Jazz-tehetségeket vegyenek!

2013.01.04. 12:20

Programkereső

Immár hatodik alkalommal rendezi meg a Művészetek Palotája éveleji jazz tehetségbörzéjét, az idén szaxofonosokra fókuszáló Jazz Showcase-t.

Ebben az évben Románia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia reménységei kaptak meghívást a seregszemlére, amelyre természetesen nemcsak a közép-európai jazz menedzsereket, de a hazai nagyközönséget is várják. Az ingyenes délutáni alkalmakon négy-négy együttes bizonyíthat január 11-13. között. 

Bolla Gábor és Szakcsi Lakatos Róbert
Bolla Gábor és Szakcsi Lakatos Róbert

A háromnapos fesztivál esti nagykoncertjein a Showcase korábbi magyar felfedezettjei térnek vissza: első este a Bolla Gábor Quintet mutatja be 2012-ben megjelent Find Your Way című lemezének anyagát, másnap a - tavaly még a délutáni sávban fellépő - Ávéd János Balance rögtönöz vendégével, David Binney-vel, a zárókoncerten pedig a Juhász "Mitsoura" Mónikával kiegészülő Egri-Plútó Basses ad ízelítőt új albumáról. A részletekért kattintson a lenti kapcsolódó programokra!

Ávéd János Balance - Müpa Jazz Showcase 2012
Ávéd János Balance - Müpa Jazz Showcase 2012

Kapcsolódó hír, hogy Ávéd János szervezésében január 13-án délelőtt a mai New York-i jazz egyik legkiválóbb altszaxofonosa és zeneszerzője, David Binney kurzust is tart a Művészetek Palotájában, amennyiben legalább 20 előzetes jelentkezés érkezik. A regisztráció és 7500 Ft-os jelentkezési díj megfizetése az info@janosaved.com címen keresztül lehetséges.