Vince, Artúr

Ed Neumeister a Budapest Jazz Orchestra élén

2013.01.12. 18:00

Programkereső

A zenekar és reménybeli művészeti vezetője január 19-én lép fel a Budapest Jazz Clubban.

Ed Neumeister harsonaművész a Graz-i Egyetem harsona tanára, a Vanguard Jazz Orchestra hangszerelője és zeneszerzője, a Michel Camilo New York Band és a New York Trombone Quartet harsonása. Olyan legendás big bandekben játszott, mint a Duke Ellington Orchestra, Lionel Hampton, Buddy Rich, Gerry Mulligan Big Band, Mel Lewis Jazz Orchestra.

A kiváló harsonás a Budapest Jazz Orchestra több éve dolgozik együtt. A legutóbbi közös fellépésükre a XIII. balatonboglári "Jazz és a Bor" fesztiválon került sor 2012 nyarán. Ed akkor a Budapest Jazz Orchestra által szervezett jazz táborban - mely az ötödik alkalom volt ebben az évben - is fellépett, és kurzust tartott a hallgatóknak.

Budapest Jazz Orchestra
Budapest Jazz Orchestra

A zenekar alapító-szólamvezetője,  a szintén harsonás Schreck Ferenc tájékoztatása szerint ekkor kérték fel a Budapest Jazz Orchestra művészeti vezetésére, melyet nagy örömükre elfogadott Neumeister. A gyümölcsözőnek ígérkező együttműködés megkezdésére azonban várniuk kell, ugyanis a folyamatos közös szakmai munka anyagi háttere egyelőre bizonytalan. A Budapest Jazz Orchestra intenzíven keresi a lehetőségeket - addig is, aki lát fantáziát a zenekar és Neumeister együttműködésében, már azzal támogathatja őket, hogy elmegy január 19-én a Budapest Jazz Clubban rendezendő következő közös koncertjükre!