Sára, Márió

Hallgasson velünk jazzverseny-győzteseket!

2013.01.21. 18:00

Programkereső

A Fidelio Jazz Tehetségek sorozat január 29-i estjén a Jazzy Dalversenyen győztes Rontó Kittyvel kiegészült Finucci Bros lép fel. Játsszon velünk, és legyen a Fidelio vendége a koncerten!

A zenekart a Junior Prima díjas jazzgitár-művész Balogh Roland, és jazz-zongorista ikertestvére, Zoltán - mindketten sikerrel szerepeltek a Montreux-i jazz versenyeken - alapította 2007-ben. Társaik Horváth Plútó József, a 2003-as Dandó Péter Jazz Basszusgitár verseny első helyezettje, és Bordás József. A kvartett zenei világát a modern fusion és a groove-os elemek ötvözése jellemzi, virtuóz improvizációkkal megspékelve.

A Finucci Bros a VI. Jazzy dalverseny gáláján
A Finucci Bros a VI. Jazzy dalverseny gáláján

Állandó vendégművészük 2012 óta Rontó Kitty, akivel együtt nyerték meg tavaly novemberben a VI. Jazzy Dalversenyt. Január 29-i koncertjükön - melyre az NKA támogatásával megvalósuló Fidelio Jazz Tehetségek sorozatban kerül sor - elhangzik a győztes Szerelemre ébredt hajnalok című dal új feldolgozása is (az eredeti változatot ide kattintva lehet meghallgatni), de Twins effect című bemutatkozó lemezükről, és 2011 végén megjelent Hangok a jövőnek albumról is válogatnak. A koncerten két olvasónk vehet részt másodmagával a Fidelio vendégeként, amennyiben január 27. 18:00-ig az alábbi kérdésre a helyes választ jelöli meg:

Melyik évben nyerte meg Balogh Roland a Montreux-i jazzgitár versenyt?