Zsuzsanna

Magyar siker az Eurosonic fesztiválon

2013.01.25. 10:48

Programkereső

A CimbaliBand koncertjét álló ovációval fogadta Európa legnagyobb, Hollandiában megrendezett showcase-ének közönsége.

A Petőfi Rádió színeiben a CimbaliBand képviselte Magyarországot a 2013-as groningeni Eurosonic fesztiválon, Európa legnagyobb showcase fesztiválján. Unger Balázsék 2013. január 10-én hatalmas sikerrel adtak koncertet a főtéren álló Nagyszínház felső színpadán, műsorukat a közönség felállva, szűnni nem akaró ovációval jutalmazta.

A Cimbaliband fellépése az Eurosonic Fesztiválon
A Cimbaliband fellépése az Eurosonic Fesztiválon

Az egyetemi város nézőserege tapssal, bekiabálásokkal, közös éneklésekkel leírhatatlan hangulatot teremtett a nézőtéren a CimbaliBand többnyire nagyon is autentikus magyar népi alapú és hangszerelésű, de izzóan temperamentumos dalainak hallatán. A 45 perces show alatt végig állt a sor a terem bejáratánál, hiszen a korlátozott férőhelyek miatt csak akkor tudtak újabb nézőt beengedni, ha valaki kiment a teremből, erre pedig elég sokat kellett várni. Az EBU-s producerek közül többen is (köztük a Eurosonic munkacsoport dán elnöke, Jan Sneum) végighallgatták a koncertet, és gratuláltak a Magyar Rádió kitűnő választásához.

A 2013-as groningeni Eurosonic fesztivál nagyszínpada
A 2013-as groningeni Eurosonic fesztivál nagyszínpada

A koncertet a svéd közszolgálati SR rögzítette, és a Petőfi Rádió Eleven című műsorában január 18-án az Eurosonic tematikus napon sugározták. A nagy sikerre való tekintettel a műsor húsvét vasárnapi adásában megismétlik a CimbaliBand groningeni koncertjét.