Eleonóra

Sárik és Gyárfás a Mohában

2013.01.31. 15:20

Programkereső

Cikkünk címe annyiban csalóka, hogy február 8-án Berki Tamás nemcsak házigazdaként lesz jelen, hanem énekesként csatlakozik is a duóhoz.

Sárik Péter a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben, de magánúton klasszikus zenei tanulmányokat is folytatott Prunyi Ilona irányításával. Az évek során a jazz mellett majd' minden zenei irányzatban kipróbálta magát. Jelenleg saját trióját vezeti, emellett számos zenekarban és előadóval dolgozik. Mint zeneszerző jelentős nemzetközi sikereket mindhat magáénak: kompozíciói rendre dobogós helyezéseket értek el az Egyesült Államok és Nagy Britannia legjelentősebb dalszerző versenyein.

Sárik Péter
Sárik Péter
Gyárfás István
Gyárfás István

Gyárfás István a magyar jazz zenei élet kiemelkedő alakja. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola elvégzése után hegedűsként kezdte karrierjét, de gitárosként vált nemzetkölieg elismertté. Olyan amerikai sztárokkal játszott együtt, mint Peter Erskine, Scott Hamilton, Herbie Mann, vagy Ken Peplowsky. Több mint 30 CD közreműködöje, többek között Deseő Csaba, Berki Tamás, Dés László, Dresch Mihály partnereként. Saját triójával és a Budapest Jazz Orchestrával is rendszeresen koncertezik, emellett kurzusokat tart, zenét szerez, és átiratokat készít.

Berki Tamás fotó Jókúti György
Berki Tamás fotó Jókúti György

A február 8-i esten a Moha Jazz Koncertsorozat házigazdája, Berki Tamás beszélget és zenél is a Sárik-Gyárfás duóval. A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje és Szabó Gábor-életműdíjas jazz-énekes, egyetemi tanár vendégeihez hasonlóan mestere a hangulatteremtésnek és a közönséggel való kommunikációnak.