Eszter, Eliza

Ismét szól a jazz a Múzeum utcában

2013.02.07. 17:26

Programkereső

A BJC helyén nyílt Muzikum Klubban elektronikus, apa-fiú és gasztro vonalon is indulnak jazz-sorozatok.

A Kossuth Klubban 2012 októbere óta működő Muzikum programkínálatból eddig hiányzott a jazz műfaja. A Budapest Jazz Club kiköltözése után az épület megújult, a felújítás során akusztikai javításokat is elvégeztek és modern hangtechnikát is beszereztek. Maloschik Róbert, a Magyar Rádió legendás szerkesztőjének vezetésével az újévben két új sorozatot indítottak. Mint a szerkesztő megjegyezte, ügyel arra, hogy a korábbi koncertektől eltérő és a jelenlegi kínálatban is egyedi fellépéseket szervezzen.

Muzikum logo
Muzikum logo

Február 21-én a Subicz Gábor (trombita) és Benkő Dávid (billentyű) alkotta Substones duó játszik, a későbbiekben a Bass Loco, a Sütő Marci Loop Bazar, a The Butterfly Effect, a Black Boyz lép pódiumra az Elektronika, vagy amit akartok sorozatban. Az Apák és fiúk szériában Gyárfás István és Attila, Oláh Árpád és Tzumo, Dés László és András, valamint Borbély Mihály és Miklós estjére számíthat a közönség. Gyenes Ádám, a klubot működtető nonprofit egyesület egyik vezetője azt tervezi, hogy szerdánként vagy csütörtökönként, vagy mindkét napon gasztro-jazz estekkel is bővíti a kínálatot, kihasználva, hogy a ház melegkonyhás éttermet is működtet.

Muzikum klub
Muzikum klub

A klub nemrég felvette a kapcsolatot a Maison des Cultures du Monde-dal és csatlakozott az európai klubokat összefogó világzenei hálózathoz is. Mint Ágoston Eszter programigazgató hangsúlyozta, erős az elköteleződésük a jazz mellett, de más műfajokban is teret adnak magyar és külföldi feltörekvő fiatal tehetségeknek. Február folyamán a Muzikum vendége lesz a Maszkura és Tücsökraj, a Tárkány Művek és a Kéknyúl Hammond Band is.