Orbán

Roma Hungarikum-est a Muzikumban

2013.02.21. 21:09

Programkereső

A Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes koncertje, kiállítás és Romani Design divatbemutató várja az érdeklődőket február 22-én.

Roma Hungarikum-estre várják a közönséget pénteken a felújított Kossuth Klub Múzeum utcai épületébe, a Muzikum Klubba. A magyar cigányság zenéje, ipar- és képzőművészete, gasztronómiai sajátossága olyan nemzeti és európai kulturális érték, amelyre méltán büszke Magyarország, és amelynek megőrzését és megújítását kiemelt feladatuknak tartják a Muzikumban is - olvasható a TIT Kossuth Klub Egyesület MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Muzikum logo
Muzikum logo

Az est zenés tárlatvezetéssel indul: roma képzőművészeket és alkotásaikat ismerhetik meg az érdeklődők a KuglerArt Szalon tárlatvezetője, a képek egy részének alkotója, Amigo vezetésével. A Romani Design divatbemutatója nyolc órakor kezdődik, kilenckor pedig a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes koncertjét hallhatja a közönség. A művészegyüttes fiatal tagjai örökzöld jazzdallamok mellett a legnagyobb magyar zeneszerzők, Bartók, Kodály, Liszt, Hubay műveit játsszák. Az est folyamán Balogh Margitka tradicionális cigány ételeit is megkóstolhatják a vendégek.