Eszter, Eliza

Mellettem elférsz-estek országszerte

2013.03.05. 13:50

Programkereső

Játsszon velünk és vegyen részt Grecsó Krisztián, Dés László és Dés András estjén!

Különleges pódiumest sorozatra indul Grecsó Krisztián, az AEGON Művészeti Díjának tavalyi nyertese márciusban. A József Attila-díjas író, költő az ország nyolc településén főként a Mellettem elférsz című regényéből olvas majd fel részleteket, amelyhez Dés László fúvós-zeneszerző és fia, Dés András ütős hangszereken rögtönzött zenéket ad elő.

"Az első közös fellépésünk tavaly volt Kapolcson. Azóta kerestük a lehetőséget az együttműködésre. Ők szívesen improvizálnak szövegre, én pedig szeretném tágítani az irodalom határait a zene, a tánc felé" - mondja Grecsó Krisztián, aki 2012-ben Mellettem elférsz című regényéért megkapta az AEGON Magyarország által alapított Művészeti Díjat. Olyan nagy nevek nyomába lépett ezzel, mint Esterházy Péter, aki 2011-ben Esti című művéért kapta meg az elismerést vagy Csaplár Vilmos, akit egy évvel korábban a Hitler lányaiért díjazott a biztosító.

Dés András, Dés László, Grecsó Krisztián
Dés András, Dés László, Grecsó Krisztián

Grecsó Krisztián főként Mellettem elférsz című regényéből, de más műveiből is olvas majd fel a rendezvénysorozat estjein. Előkerülnek a régi almáriumokból anekdoták, édes-bús történetek is hallgatásról, identitásról, régi idők szerelmeiről. A tartalmas, mégis könnyed szórakozást ígérő estek bevételének egy részét a művészek és az AEGON Magyarország a Csodalámpa Alapítványnak ajánlja fel. A nonprofit szervezet célja, hogy 3 és 18 év közötti, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermekek kívánságait teljesítse, ezzel is támogatva őket és családjukat a gyógyulás felé vezető úton. "Az AEGON Magyarország felelős vállalatként a kultúra támogatása mellett a rászorulók segítését is rendkívül fontosnak tekinti, igyekszik minél többet tenni mindkét területen. Azzal, hogy a pódiumest sorozatból befolyó összeg egy részével a beteg gyermekek álmainak teljesítését is segítjük majd, sikerül összekötnünk ezt a két célt" - mondja Zatykó Péter, az AEGON Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

Ha 2013. március 10-én 12 óráig helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, partnerével részt vehet a március 16-án Szentendrén megrendezendő Mellettem elférsz estre.
Kérdésünk: „Nincs bennem semmi a múltból" - ezzel a mottóval indul Grecsó Krisztián Mellettem elférsz című könyve. Kitől származik az idézet?