Dezső

A38-koncertek élőben a neten

2013.03.18. 13:25

Programkereső

Az A38 koncertjeit ezen a héten az egyik videómegosztó portállal közös projektnek köszönhetően élőben is élvezhetik a zenekedvelők számítógépeiken és mobiltelefonjaikon.

Az utóbbi években több komoly nemzetközi elismerést is bezsebelt bulihajó, az A38 március harmadik hetében afféle kísérleti adást indít: egy online videómegosztóval szövetkezve interneten teszi elérhetővé koncertjeit, más napokon pedig közvetítéseket ad korábban zajlott eseményekről. Hat zenekar fellépését közvetítik élőben, négyet pedig felvételről, HD-minőségben, sztereó hanggal. Az egyhetes projekt célja, hogy a hajó jövőbeli rendszeres, élő online közvetítéseit előkészítse.

A38 hajó
A38 hajó

Az adás március 18-án este kezdődik az izlandi jazzfunk-együttes, a Samúel Jón Samúelsson trombonos vezette Big Band fellépésével. Samúelssonék zenekara 2000-ben alakult Reykjavíkban. Stílusuk a rhythm and blues és a funk jegyében áll, de fanyar humorral és blődlivel megfűszerezve. Az este előzenekara a magyar Bass Loco, vendégeik Weisz Gábor szaxofonos és Mohai Tamás gitáros. A pesti klubszíntér egyik legnépszerűbb zenekara, a Kéknyúl Band is fellép ezen az élőben "behálózott" héten a hajón. Vasárnap, 24-én először a kubai származású, de Budapesten élő, népszerű Elsa Valle énekesnő hallható saját együttesével, őket pedig a fantasztikus Septeto Internacional követi, akik a legnemesebb kubai jazzhagyományt képviselik.

A naponta többször ismételt online közvetítések elérhetőek innen.