Ervin

Boggie a BMC-ben

2013.04.02. 09:38

Programkereső

Csemer Boglárka április 13-i lemezbemutató koncertje igazi ínyencségnek ígérkezik.

A harmonikus dallamvezetésnek, a felszabadult játéknak köszönhetően, a zene körbeöleli hallgatóját, a francia nyelvű dalszövegek és Boggie a maga kisugárzásával, bájával, csengő hangjával egy érzelmekkel, gondolatokkal teli világba kalauzol bennünket. Boggie francia muzsika iránti vonzalma már évek óta töretlen. Párizsban töltött éve és a francia dalkultúra olyannyira inspirálta őt, hogy az albumon a magyar és angol nyelvű felvételek mellett számos francia nyelvű saját dal is helyet kapott.

Csemer Boglárka
Csemer Boglárka

Egy ízig-vérig magyar előadóról van szó, aki albumával méltán lép a frankofón zenei világ köreibe, zenéjét kiterjesztve hazánk határain kívülre, remélve, hogy minél nagyobb közönség érzi majd azt a sajátjának nemzetiségtől és kultúrától függetlenül. Az albumon vendégeskedő zenészek és a zenekar játékos, élettel teli, néhol romantikus, néhol csábító, néhol melankolikus hangulatot varázsolnak körénk. A dalok magukon viselik a könnyed játékosság jegyeit is, de a nagyzenekarral megtámogatott, monumentális dal sem lóg ki a sorból - egységes egésszel van dolgunk.

Csemer Boggie egészen kisgyermek korától a zene és az éneklés megszállottja. Több mint 12 évig tanult  különböző zeneiskolákban különböző stílusokat a népzenén, a klasszikus zenén és a jazzen keresztül, míg végül 2010-ben a Kőbányai Zenei Stúdió ének szakán tett sikeres vizsgát. Boggie 2011-ben a Jazzy 90,9 rádió dalversenyén a Magyar Jazz Szövetség Különdíját nyerte el Japánkert című szerzeményével, mely a 2013. április 13-án megjelenő albumon is meghallgatható. A formáció már 2012 áprilisában meghívást kapott a Frankfurtban megrendezésre kerülő Light&Buildings kiállításra fellépő művészként, és 2012 októberében a neves párizsi Sunset&Sunside Jazz Clubban is koncerteztek. 2013-ban Bécsben lépnek fel a friss lemezanyaggal.

Csemer Boglárka lemezbemutató koncertje
2013. április 13. 21:00 - Budapest Music Center, Opus Jazz Club

A zenekar tagjai: Csemer Boglárka - Boggie (ének), Sebestyén Áron (zongora ), Németh Tamás (dob), György Attila (nagybőgő, basszusgitár)
Vendég: Petruska András
Km.: Sapszon Orsolya, Bazsinka Ágnes