Csilla, Noémi

14. Győri Ütős Fesztivál

2013.04.04. 16:21

Programkereső

Ismét az ütőszene fővárosa lesz Győr, ahol a világ és a hazai élvonal legjobb ütősei és dobosai lépnek a közönség elé április 5-6-án a Győri Tavaszi Fesztivál keretében.

A rendezvény célja az ütős muzsika népszerűsítése és a fiatal tehetségek közönség előtti bemutatkozása. A fesztivál ideje alatt lesz menetzenélés, show dobolás, közös örömzene, afro, latin és tradicionális japán  dobolás. A gazdag programot dobpárbajok, magyarországi ősbemutató, rituális dobzene, nagy hangszergyártó cégek kiállítása és bemutatója teszi felejthetetlenné, ahol a klasszikus ütős zene mellett jól megfér a jazz, a világzene és a kortárs ütőhangszeres játék.

Bobby Rondinelli
Bobby Rondinelli

Az idei fesztivál díszvendége a világ öt legjobb dobosa között számon tartott amerikai Bobby Rondinelli lesz. A Rainbow 58 éves dobosa egy magyar tribute zenekarral, a Cry Free együttessel lép fel április 6-án a Richter-teremben. Az este fél 10-kor kezdődő koncerten Rainbow-számokat adnak elő, emellett a világsztár szólóban is játszik a tervek szerint. A programot szakmai előadás és hangszeres bemutató egészíti ki. Utóbbin nagy hangszergyártó cégek vonultatják fel termékeiket. A kiállított hangszereket az érdeklődők ki is próbálhatják.