Konrád

Rendhagyó Prímástalálkozó a Budapest Folk Festen

2013.04.09. 08:20

Programkereső

A zenekar április 17-én, a Budapest Folk Fest nyitónapján tartja lemezbemutató koncertjét a Hagyományok Házában.

A Rendhagyó Prímástalálkozó egy különleges, három éve működő formáció, amelyben a magyar zenei élet kimagasló, különböző zenei műfajokat képviselő egyéniségei muzsikálnak együtt, azonban közös zenei anyanyelvük a magyar népzene - ez alkotja produkciójuk gerincét. A tízfős zenekar tagja a hegedűvirtuóz Pál István Szalonna, az egyedülálló stílusban játszó Vizeli Balázs, Dresch Mihály, akiről elsősorban a jazz, Balogh Kálmán, akiről a világzene, Both Miklós, akiről pedig a rock hangzásvilága jut eszünkbe.

Rendhagyó Prímástalálkozó
Rendhagyó Prímástalálkozó

A Prímástalálkozóban azonban ők is népzenét játszanak, természetesen saját egyéniségüknek, stílusuknak megfelelően, ki-ki a maga hangszerén. Szólóikhoz a hagyományos népi hangszerek legjobb hazai mesterei adják a kíséretet: Doór Róbert nagybőgős és Mester László brácsás, a "koncertmester" pedig a komoly- és népzenét egyaránt magas szinten művelő Lakatos Róbert. A Prímástalálkozó két énekesnője Herczku Ágnes és Korpás Éva.

E minden tekintetben rendhagyó formáció tagjai külön-külön is számos rangos díj birtokosai, s első albumuk is a legnagyobb elismeréseket aratta. A Rendhagyó Prímástalálkozó előző lemezét a neves világzenei szaklap, a brit Songlines 2010 nyarán beválogatta Top of the World listájára, így lemezük egyik dala, a Kalotaszegi szapora felkerült a magazin mellékleteként megjelenő válogatáslemezre is, 2011-ben pedig a zenekar megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját.

A Rendhagyó Prímástalálkozó lemezbemutató koncertje
2013. április 17. 19:00 - Hagyományok Háza
Az esemény a Budapest Folk Fest 2013 keretében valósul meg