Ervin

Folytatódnak az Osztrák Jazz Estek

2013.04.23. 08:58

Programkereső

A koncertsorozat keretében idén a Diknu Schneeberger Trio és a Peter Natterer Quartet lép fel a Budapest Jazz Clubban április 25-én.

A koncertsorozat rövid, négy éves története ellenére máris a főváros kulturális életének egyik érdekes és meghatározó színfoltjává vált. Az Osztrák Kulturális Fórum, a Budapest Jazz Club és a szervező Management Partners Kft. célja, hogy évről évre olyan tehetséges zenészek számára biztosítsanak bemutatkozási és fellépési lehetőséget, akik hazájukban már bizonyították zenei rátermettségüket és rangos elismeréseket is szereztek.

Diknu Schneeberger Trio
Diknu Schneeberger Trio

Néhány évvel ezelőtt a tizenhét esztendős bécsi gypsy gitáros, Diknu Schneeberger óriási sikert ért el a Rubina néven megjelent bemutatkozó albumával. Hazája legrangosabb zenei kitüntetését érdemelte ki ezzel: csatlakozott a Hans Koller-díjasok táborához. Azóta zenei pályafutását a rádió- és tévécsatornák folyamatosan figyelemmel kísérik, rendszeres fellépési lehetőséget kap nemcsak hazájában, hanem Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Oroszországban és most ismét hazánkban. A trió a tavalyi győri osztrák jazz esten mutatkozott be Magyarországon, akkor koncertjükkel sikerült megtölteniük szinte a teljes Széchenyi teret. Diknu tökéletes technikáját könnyed önfeledtséggel kombinálja. A gypsy jazz formációban Diknu mellett megtalálható a híres bécsi jazz gitáros Martin Spitzer és Diknu édesapja, Joschi Schneeberger is, aki nagybőgőn kíséri fia játékát.

Az osztrák Peter Natterer (szaxofon, effektek) és zenekara - Philippine Duchateau (zongora), Gina Schwarz (basszusgitár), Ulli Pesendorfer (dobok) - mindig is nyitott volt különböző irányzatok felé. A kvartett tagjainak fülbemászó és dallamos kompozíciói a "merre tartunk" és "hogyan jutunk el odáig" kérdésekre keresik a válaszokat több izgalmas megközelítésből.

Osztrák Jazz Est
2013. április 25. 20:00 - Budapest Jazz Club
Km.: Diknu Schneeberger Trio, Peter Natterer Quartet