Konrád, Tivadar

Új lemezzel jelentkezik Fábián Juli és Zoohacker

2013.04.24. 10:39

Programkereső

Új lemezzel, valamint koncertekkel készül a nyárra Fábián Juli és Zoohacker. A jazz és a pop műfajában egyaránt otthonosan mozgó duó legújabb dala már letölthető és meghallgatható.

Az elektroakusztikus formációt 2011-ben alapította Fábián Juli és Palásti Kovács Zoltán, vagyis Zoohacker. A duó egyedi hangzásvilágával az elmúlt évtizedek slágereit értelmezi újra, zenéjükben a jazztől a popon át az elektronikáig gyakorlatilag minden műfaj megtalálható.

Az új dal, a Fresh and Fool már meghallgatható és letölthető, a stúdiólemez pedig ősz közepére várható. Fábián Juli és a szintetizátoron játszó, zeneszerző Zoohacker a június 7. és 9. közötti Belvárosi Fesztiválon lép fel először, júliusban pedig játszanak a soproni VOLT Fesztiválon. A duót Premecz Mátyás (billentyűs hangszerek), Delov Jávor (dob), Udvarhelyi Gábor (gitár) és Bata István (basszusgitár) egészíti ki.

A Zeneakadémia jazz tanszakán Berki Tamás tanítványaként végzett Fábián Juli és Zoohacker bemutatkozó anyaga, a négyszámos Girly 2011-ben lett sikeres a rádiók körében. Tavaly az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal döntőjébe is bejutottak az elektro-akusztikus Like A Child című dallal. Az énekesnő számos produkcióban (Erik Sumo Band, Barabás Lőrinc Eklektric) aratott már sikert.