Emma

Talamba: Spirit of Life

2013.04.26. 09:11

Programkereső

A világ legjobb ütőegyüttesei közé tartozó, Artisjus-díjas Talamba legújabb albumával egy igazi világzenei körutazásra csábít.

A sokfajta különleges, egzotikus ütőhangszer a hegedű, a cimbalom, a nagybőgő és a harmonika hangjaival találkozik. Elvarázsol Liszt briliáns dallama, magával ragad a virtuóz Pacsirta, mozgásba hoz a forróvérű argentin Libertango, felpezsdítenek a tüzes bolgár futamok, a ritmus átjárja a testet-lelket.

Talamba: Spitit of Life
Talamba: Spitit of Life

A Talamba Ütőegyüttes 1999-ben alakult, a négy ütőhangszeres művész, Grünvald László, Szitha Miklós, V. Nagy Tamás és Zombor Levente már diákként barátságot kötött a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. A különböző zenei stílusok között otthonosan mozognak, emellett gyakran alkalmazzák a zenei humor eszköztárát. Koncertjeiken a színvonalas zene mellett a látvány is magáért beszél: minden előadásukon több száz hangszert szólaltatnak meg. A Talamba küldetésének fontos része a fiatal korosztály zenei nevelése: zenéjük évente mintegy húszezer iskolás gyermekhez jut el országszerte ifjúsági hangszerbemutató koncerteken.