József, Bánk

Húrok harca a BJC-ben

2013.05.09. 07:39

Programkereső

A jövő basszusgitárosainak legtehetségesebbjei mérik össze erejüket május 10-én a Budapest Jazz Clubban. A verseny az egykori Syrius és Rákfogó együttesben játszó legendás muzsikus, Orszáczky Jackie nevét viseli.

A délután ható rakor kezdődő versenyen az elődöntőbe jutott tizenhárom induló közül a legjobb öt versenyző állhat majd pódiumra - közölte Keleti Kristóf, a BJC munkatára. Az április végén rendezett elődöntőben a zsűri (Bóna László, Maloschik Róbert, Plutó Horváth József és Ráduly Mihály) pontozással döntött a továbbjutókról. A versenyzőket - Domonkos Gábort, Fonay Tibort, Péter Tamást, Sallay Jenőt és Tálas Áront - zongorán Cseke Gábor, míg dobon Jeszenszky György kíséri. A döntőben összesen félmillió forint jutalom talál gazdára.

Budapest Jazz Club
Budapest Jazz Club

Szombaton az Alerant Jazz Estek keretében fellépő német-magyar koprodukciót hallhatják az érdeklődők. A ZOZO4 nevű formáció létrehozója a zenekar két gitáros frontembere: Stefan Varga Frankfurtból és Eichinger Tibor Budapestről. Elsősorban kettejük kompozícióit játsszák. A koncertet megelőzően a Magyar Jazz Szövetség rendezésében a kizárólag saját szerzeményeikkel induló, 35 évnél fiatalabb tagokból álló "kisformációk" mérik össze erejüket a délután két órakor kezdődő, sokéves hagyománnyal bíró Jazz Combo Verseny keretében.