Sándor, Ede

Takáts Eszter lemezbemutató az A38 Hajón

2013.05.29. 14:46

Programkereső

Az énekesnő május 30-án az A38 Hajón mutatja be hetedik, Hét remény, szeretet című albumát.

Takáts Eszter 1999 óta gazdagítja a magyar dalszerzők táborát. Számai mind saját szerzemények - Eszter zeneszerző és szövegíró is egyben. Pontosan hét év telt el azóta, hogy az énekes megjelentette első albumát, a Rövidtávot (2006), második albumát a Gumizsuzsi zenekarral közösen adta ki (Kaucsuk Szuzie), 2009-ben megjelent harmadik korongja pedig a Ha egy nő szeret... címet viseli. Sanzonos-jazzes-hippis dallamait, előadásmódját hasonlítják Koncz Zsuzsához és Suzanne Vegához is, mégsem lehet igazán besorolni művészetét egy zenei kategóriába sem; ő maga "mezítlábas városi folknak" nevezi.

Takáts Eszter
Takáts Eszter

2011-ben jelent meg Keményvaj című EP-je (producer: Müller Péter Sziámi), amit hamarosan a Karcos üdvözlet album követett. A nemrég megjelent hetedik lemezére hét dallal készült, az album címe erre a számra is utal: Hét remény, szeretet. Eszter szövegei ugyanannyira illenek irodalmi, mint popzenei körökbe, írója előadásában pedig nevetésével gyógyít és tölti fel a hallgatóságot.

A május 30-án este nyolc órától az A38 Hajón megrendezésre kerülő lemezbemutató koncerten közreműködik az Egy Kiss Erzsi Zene is.