Hella

Évadzáró koncert és táncház a Fonóban

2013.06.13. 08:42

Programkereső

Koncertekkel, táncházzal, szimultán sakkversennyel és csocsóbajnoksággal várja vendégeit a Fonó a június 14-i évadzáró rendezvényén.

Az Ungerground, a Cimbaliband legújabb kislemeze egy érdekes kísérlet a különféle zenei műfajok átjárására. Az új dalok ötletét az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsora adta, amelyben 2012 júniusában szerepelt a csapat, és több könnyűzenei zenekar művét is feldolgozta. Ez az alkalom egy hosszabb távú együttműködést alapozott meg a rádió és a Cimbaliband között, melynek kiteljesedéseképpen 2013 januárjában a banda mindent elsöprő sikerrel képviselte Magyarországot és a Petőfi Rádiót az európai rádiók "Eurovízióján", a hollandiai EUROSONIC fesztiválon.

Cimbaliband
Cimbaliband

A Cimbaliband az eredményes szereplés után megkapta a MTVA-tól a ̎Petőfi Rádió 2013 év felfedezett zenekara ̎ titulust. Az új albumon a bandavezér, Unger Balázs legújabb saját szerzeményei szólalnak meg, a szokásostól kicsit eltérő populárisabb stílusban. Fonós koncertjük vendége a Fanfara Complexa fergeteges fúvósa, Bede Péter lesz.

Azt est folyamán fellép továbbá a HaTeha táncház egyik állandó zenekara, a nagy népszerűségnek örvendő Üsztürü. A Kolozsváron alakult zenekar az erdélyi fiatal generáció legkiválóbb képviselője. Alapítói a kolozsvári Major Levente prímás (1973) és Könczei Csongor brácsás (1974), valamint a korondi Szász József brácsás (1970) és Szász Lörinc bőgős (1968) testvérek. Ezt követően pedig a pedagógusokból alakult Berka zenekar gondoskodik a hajnalig tartó jókedvről.