Dezső

Az ezerarcú Roberto Fonseca Budapesten

2013.06.17. 11:46

Programkereső

A világhírű kubai zongorista június 25-én a Művészetek Palotájában mutatja be minden eddiginél merészebb albumát, a YO-t.

Roberto Fonseca generációja egyik legkarizmatikusabb kubai zenésze, akinek koncertjei évtizedek óta világszerte lenyűgözik a közönséget. A Buena Vista Social Club zongorista csodájaként, valamint a Havana Cultura sztárjaként a kubai zenét megragadva hozza magával az autentikus hangulatot a 21. századba.

Roberto Fonseca
Roberto Fonseca

A 'YO' (spanyolul annyit jelent: "Én") Fonesca eddigi legmerészebb albuma, amelyben új hangokat és új dimenziókat kever a tradicionális akusztikus zenébe, tisztelegve afro-kubai gyökerei előtt, de megújítva a kubai zenei vonalat: az elektromos és az afrikai zene, a Hammond-orgona, a kongák, a kora és a beszélő dobok egyesítésével egy olyan egyedi koncepciót alkotott meg, amelyben az afro-kubai groove és a griot hagyományok találkoznak. A jazz, a tradicionális zene és a soul keresztútjain zenjével az Atlanti-óceán mindkét partját érinti. A koncert egy folyamatosan megújulni képes alkotót mutat be, akinek a művészete még mindig tartogat meglepetéseket.

Roberto Fonseca (zongora) koncertje
2013. június 25. 19:30 - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Km.: Joel Hierrezuelo (kubai ütőhangszerek, ének), Jorge Chicoy (elektromos gitár), Ramsés Rodríguez (dobok), Yandi Martínez (nagybőgő, basszusgitár), Cherif Soumano (kora, tama)