Orbán

Megvannak az Ihaj Fuhun döntősei

2013.06.17. 15:00

Programkereső

Az egykori Zsámbék Jazz Open szervezői és a Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár által közösen létrehozott tehetségkutató döntöjébe hat zenekad jutott be.

A közel tíz éven át megrendezett Zsámbék Jazz Opennek köszönhetően napjainkra Zsámbék, a Romtemplom és a jazz szétválaszthatatlan fogalmakká váltak. A nagysikerű programsorozat nyomdokaiba lépve hirdette meg idén a Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár az egykori Zsámbék Jazz Open szervezőivel szoros együttműködésben az IHAJ FUHUN Zsámbéki Országos Amatőr Népzenei-Jazz Tehetségkutató Versenyt.

Dresch_Mihaly_Foto_Pawel _Karnowski
Dresch_Mihaly_Foto_Pawel _Karnowski

 Az Ihaj Fuhun elnevezés a fuhunra, egy speciális hangszerre utal, amit Dresch Mihály fejlesztett ki egy nagyméretű erdélyi népi furulya és a szaxofon keresztezéséből, így a hangszer jelképezi egyben a népzene és a jazz "házasságát" is.

A háromtagú zsűri - Dresch Mihály, Lukács Miklós, Maloschik Róbert -  értékelte a beérkezett demókat. Pontszámaik alapján a következő hat előadó/zenekar jutott a július 13-i zsámbéki döntőbe: Cserta Balázs, Kész Petera, Köllner Kvartett, Porteleki Áron, Tóth Tamás Bendegúz és Zombori.