Hella

Fidelio Klasszik: Bérczes, Palya, Turjányi, Vági

2013.06.28. 09:32

Programkereső

A Fidelio és a Klasszik Rádió magazinműsorának következő adására június 29-én kerül sor.

Új helyszínként Beremend is része lesz Nagyharsány, Kisharsány és Palkonya mellett az Ördögkatlan Fesztiválnak, amely július 30. és augusztus 3. között művészeti programok százaival várja a látogatókat. Könnyűzenei és templomi koncertek, klasszikus és jazz, színházi és táncelőadások mellett természetesen a gyermekeket is számos program szórakoztatja majd az összművészeti programsorozaton. Bérczes László, a fesztivál szervezője a huszonnégy órás Erik Satie-maratonról és az idei díszvendégekről is mesél.

Bérczes László
Bérczes László

Mintegy 500 programot tartanak idén a Művészetek Völgyében, amely Kapolcson, Taliándörögdön, Monostorapátiban és Vigántpetenden zajlik július 26. és augusztus 4. között. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz Palya-udvar néhány újítással és a jól megszokott előadókkal. Mindezekről az udvar háziasszonyát, Palya Bea énekesnőt kérdeztük.

Palya Bea
Palya Bea

Idén augusztus 9. és 18. között 22. alkalommal kerül megrendezésre az ország egyik legszínesebb programmal bíró fesztiválja, a Zempléni Fesztivál. Tíz napon át komolyzene, népzene, jazz, gyerekprogramok, kirándulások várják Zemplénben a látogatókat. A Budapest Music Centerben tartott keddi sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy ez alkalommal számos évfordulóról emlékeznek meg a fesztiválon, köztük a Zempléni Fesztivált alapító Liszt Ferenc Kamarazenekar fennállásának 50. és a fesztivál házigazdájaként működő Budafoki Dohnányi Zenekar létrejöttének 20. évfordulójáról is. A fesztivál programjáról, aktualitásokról, Zemplén gasztrokulturális és turisztikai lehetőségeiről a fesztiváligazgatót, Turjányi Miklóst faggattuk.

Recirquel
Recirquel

Recirquel - Cirkusz az éjszakában címmel június 30-án folytatódik a Művészetek Palotájában idén megkezdett újcirkusz-sorozat, amelyen a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola végzős növendékei lépnek színpadra. Az ifjú cirkuszművészeknek a neves alkotók segítenek a meseszerű és mitikus elemeket egyaránt tartalmazó történet hatásos elmondásában: a fikció szerint az artisták egy eltűnt cirkusz nyomába erednek. A produkcióról Vági Bence koreográfus-rendező beszél.

A sok zenei csemegével szolgáló műsor szombat reggel 10-től 12-ig hallható a Klasszik Rádió 92.1-en, ismétlésére június 30-án, vasárnap este hét órától kerül sor, a következő héttől pedig a Fidelio Klasszik archívumában is meghallgathatók az interjúk.

A rádió a műsorváltoztatás jogát fenntartja.