Zita, Mariann

Nyaralj Szentendrén jazzel!

2013.07.12. 12:51

Programkereső

Legyen Ön is részese a szabadtéri jazzkoncertek egyikének a Szentendrei Teátrum és Nyár Jazz Fesztiválján július 20-án!

Szentendrei Teátrum és Nyár idei programsorozata június 18-án, a Ferenczy Múzeum új épületének megnyitásával vette kezdetét. A Pajor-kúria gyönyörűen felújított és kibővített épülete új állandó és időszaki kiállításoknak, belső udvara pedig koncerteknek és színházi előadásoknak ad otthont. 

Szentendrei Teátrum és Nyár
Szentendrei Teátrum és Nyár

A Teátrum színpadán három bemutatót - Lőrinczy Attila: Könnyű préda című vígjátékát, Paul Blake: Római Vakáció című zenés játékát és a Ferenczy Múzeum Gertudis kiállításához kapcsolódó különleges Bánk bán előadást - láthat a közönség. Emellett a Szív hídjai turnébemutatója, valamint az Örkény Színház, a Katona József Színház, a Frenák Pál Társulat és a Nézőművészeti Kft.
vendégjátéka  szerepel a programban.

Fábián Juli fotó Szipál Péter
Fábián Juli fotó Szipál Péter

Augusztusban folytatódik a tavaly elkezdett, kortárs drámákat bemutató felolvasószínházi sorozat, ahol az előadások után az alkotókkal kötetlen  beszélgetésre nyílik lehetőség. A kisgyermekes családokat vasárnap délelőttönként gyermekszínházi előadások várják. A fesztivál koncertprogramját Domenico Menini tenor és Denis Biancucci zongoraművész olasz dalestje nyitja, majd koncertet ad a Vujicsics együttes, a Kiscsillag, Szvorák Ktalin és Tímár Sára. A Jazz Fesztivál a Borbély Műhely, a Trio Midnight és a Fábián Juli & Zoohacker közreműködésével igazi zenei csemegének ígérkezik. A nyár utolsó hétvégéjén a VIII. Szentendrei éjjel-nappal nyitva háromnapos rendezvénnyel zárul a fesztivál. Az idei év újdonsága, hogy a már hagyományos programok mellett Művészet és Mámor címmel gasztronómiai és borfesztivál is része lesz a programnak.

Kérdés: Kérdés:
Melyik együttes a házigazdája a Szentendrei Nyár keretében  július 19-én sorra kerülő Jazz Fesztiválnak?

A július 18-án délig helyesen válaszolók közül egy valaki partnerével közösen vehet részt a Szentendrei Jazz Fesztiválon a Városháza udvarán július 20-án 19 órakor.