Ervin

Féláron Fertődön

2013.07.30. 14:48

Programkereső

Az érdeklődők kedvezményes áron válthatnak jegyet az Eszterházi Vigasságok augusztus eleji rendezvényeire, amelyek között jazz-koncertek és táncprodukciók mellett operaest is szerepel.

"Játsszunk el egy percre a gondolattal, hogy micsoda zenei élmény lenne egy koncert, ahol Jan Garbarek szaxofonozik, Jean Luc Ponty hegedül, Jaco Pastorius basszusozik, a tízszeres Grammy-díjas Take 6 tagjai énekelnek, a zongora billentyűin pedig maga Haydn futtatja az ujjait... Mert ha az a két évszázad nem lenne akadály, a Mester egészen biztosan szívesen jammelne egy ilyen all-star együttessel" - vélekednek az Eszterházi Vigasságok szervezői a fertődi kastélyban rendezendő jazz-estek légköréről.

Jean Luc Ponty
Jean Luc Ponty

Ha azt nem is tudhatjuk, mit szólna Haydn a gondolathoz, az egészen biztos, hogy augusztus 1-4-ig kivételes hangulatú koncertekkel várják a közönséget a Fertő-tó partján. 1-jén a legendás Take 6 lép fel a szabadtéri színpadon, 2-án a Jan Garbarek Group osztozik a hallgatóság figyelmén az indiai Trilok Gurtuval, 3-án Billy Cobham jazzdobos csatlakozik a Stúdió11 Ensemble-hez, hogy játékukkal Jaco Pastorius emléke előtt tisztelegjenek, 4-án pedig Jean Luc Ponty nyűgözi le produkciójával az érdeklődőket William Lecomte és a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével.

A következő napokban is rendkívüli programok közül válogathat bárki, aki Fertődre látogat: augusztus 6-8-ig az Experidance társulatának előadásait tekinthetik meg az érdeklődők (az Ezeregyévet, az Esszenciát és a Revansot), 9-én Verdi műveiből hallhatnak válogatást Elena Mosuc, Elena Maximova, Ivan Magri és a Kovács János vezette Győri Filharmonikusok előadásában, 10-én pedig "az ütőhangszerek királynőjét", Evelyn Glennie-t köszönthetik a kastély szabadtéri színpadán.

Dame Evelyn Glennie
Dame Evelyn Glennie

Valamennyi koncert 20.30-kor kezdődik, a Port.hu és a Fidelio.hu netes felületén, illetve a Libri-hálózat üzleteiben pedig 50%-os kedvezménnyel lehet jegyet váltani a különleges rendezvényekre.