Márk

Folytatja turnéját a Magyar Állami Népi Együttes Észak-Amerikában

2013.10.15. 11:25

Programkereső

Öt állam egy hét alatt, közel 3000 kilométer utazás – ezt a távolságot a Magyar Állami Népi Együttes tagjai tették meg a múlt héten észak-amerikai turnéjuk keretében, amely során 73 előadást tartanak az Egyesült Államokban és Kanadában.

A szeptember közepén kezdődött és december közepéig tartó turnén a Magyar rapszódia - Amerika című műsort láthatja a közönség, amely nemcsak a kint élő magyarokból verbuválódik. Szép számmal látogatják az előadásokat a helyiek is, akiket többnyire lenyűgöz az előadás sokszínűsége, a táncosok virtuozitása, a jelmezek szépsége. Nemrég a Las Vegas Tribune újságírója, Marianne Donnelly is lelkesen ecsetelte cikkében, hogy milyen dinamikus előadást láthatott a közönség.

Magyar Állami Nép Együttes
Magyar Állami Nép Együttes

A társulat tagjai Turnénapló keretében örökítik meg élményeiket: beszámolnak az előadások sikereiről, arról, hogyan töltik a szabadidejüket, milyen kalandokba keverednek a különböző kultúrájú területeken, mekkora örömmel, milyen vendégszeretettel látják őket vendégül a helyi magyarok. Az is kiderült nemrég, hogy a hat évvel ezelőtti turnén már jártak ugyanazon a helyszínen: „Az előadás kezdete előtt a színfalak mögött megtekinthettük a falra karcolva azok neveit, akik valaha ezen a színpadon felléptek, s ekkor találtunk egy feljegyzést („2007. január 22. Radics Tomi itt bőgőztem"), amelyből kiderült, hogy ez a helyszín hat évvel ezelőtt is szerepelt a turné állomásai között."

Aki kíváncsi a turné részleteire, a képgalériákra, hétről hétre követheti az eseményeket a Hagyományok Háza weboldalán és facebook-oldalán.