Csilla, Noémi

Kenny Garrett ismét Budapesten fújja

2013.10.18. 21:23

Programkereső

A jazz-szaxofonosok sztárja október 22-23-án quintettjével lép ismét a Budapest Jazz Club színpadára.

Kenny Garrett 2007-ben a X. Jazztergom Fesztivál nyitó produkciójaként az akkoriban megjelent Grammy-díjra is jelölt Beyond the Wall című lemezének anyagával ejtette ámulatba a hazai, és szemfüles, külföldről is szép számban érkező közönséget. 2010 nyarán, Chick Corea 'Freedom Band'-jének tagjaként kápráztatta el a Veszprémi Aréna közönségét, majd 2011-ben a Budapest Jazz Clubban adott két egymást követő napon is felejthetetlen koncertet.

Kenny Garrett
Kenny Garrett

A Sketches of MD nevű remekművet a new yorki Iridium Jazz Clubban vették fel. A jazz világában jártas olvasóknak nem okoz különösebb fejtörést a feladvány, hiszen a címben szereplő MD nem más, mint Miles Davis, akivel Garrett, a trombitás-géniusz utolsó öt évében együtt játszhatott. Ezzel a lemezzel nemcsak tiszteleg az egykori mentor-zenésztárs előtt, de - ahogy arra a találó cím is utal - folytatja azt a zenei hagyományt, mely a közös zenei szemléletmódban és harmónia világban gyökerezik.

Ez alkalommal elsősorban a Seeds From The Underground című lemezről hallhatunk azóta világsikerré lett szerzeményeket. Az albumon közreműködő billentyűs, Benito Gonzalez néhány hónapja koncertezett a BJC-ben, ahol a világbajnok new yorki bőgős Essiet Essiet és a fiatal zseni, Hodek Dávid voltak partnerei.