Gertrúd, Patrik

Legsikeresebb koreográfiáiból készült válogatással érkezik az Ifjú Szívek Táncszínház

2013.10.21. 15:30

Programkereső

Pozsonyi táncok címmel a Táncszínház tizennégy egész estés műsorának legkedveltebb koreográfiáit fűzte össze egy csokorba. A produkció a magyar, szlovák, román és cigány hagyományos népi kultúrába nyújt betekintést október 25-én 19 órától a Hagyományok Háza színpadán.

Amíg a Magyar Állami Népi Együttes Észak-Amerikában turnézik, addig a Hagyományok Házában a megszokottnál is több vendégelőadás lesz látható. A meghívott társulatok között számos határon túli együttes található, amelyek mindegyike izgalmas, érdekes előadással érkezik. A nyárádszeredai Bekecs Táncegyüttes nagysikerű Csongor és Tünde előadása után az Ifjú Szívek Táncszínház mutatja be Pozsonyi táncok című darabját, de fellép a Nagyvárad és a Háromszék Táncegyüttes is a határon túli ősz színes műsorkínálatában.

Ifjú Szívek Táncház
Ifjú Szívek Táncház

A világszerte nagy sikerrel szereplő Ifjú Szívek Táncszínház a kárpát-medencei néptánc-mozgalom és táncművészet kiemelt műhelye. Színházi előadásaikban kiemelt szerepet kap a szlovákiai magyar hagyományos néptánc és népzene színpadi megformálása. A Pozsonyi táncok című előadásuk a közelmúltban megjelent, azonos című lemez zenei anyagára épül. A táncban, zenében sokszínű, látványvilágában izgalmas előadás abba a titokzatos világba repíti a 21. század emberét, ahol a tánc és zene szerves része a mindennapi életnek.