György

Mulatság Óbecsétől Tornaljáig

2013.10.28. 12:19

Programkereső

Novemberben is hamisíthatatlan hangulatot varázsol a Hagyományok Háza színháztermébe a két határon túli zenekar, a vajdasági Fokos Együttes és a felvidéki Parapács. Hogy a virtuóz zenék mellett a táncból se legyen hiány, arról a Magyar Állami Nép Együttes táncosai mellett két kiváló „pávás” táncospár is gondoskodik.

Idén ősszel második alkalommal találkozhatnak a látogatók Hagyományok Házában a Fölszállott a páva 2012 televíziós döntőibe jutott versenyzőkkel. Tévénézők százezreit kápráztatta el a sok tehetséges fiatal énekével, táncával, zenéjével a verseny televíziós adásai során

A Hagyományok Háza sorozatában a nézők újra találkozhatnak kedvenceikkel. A tavalyi tehetségkutató verseny egyik győztese, az elsősorban a Felvidéken és Tokaj-Hegyalján tevékenykedő Parapács zenekar legfőbb feladatának a népzene mulattató, és a néphagyományok közösség teremtő funkciójának mai világba való átmentését tartja.

Felszállott a páva ( Hagyományok Háza(
Felszállott a páva ( Hagyományok Háza(

A Dél-Alföld jellegzetes hangszerét, a tamburát és a dél-alföldi tamburás hagyományokat mutatja be közönségének a fiatal tehetségekből álló vajdasági Fokos Együttes. Az est további vendégei a néphagyományt, néptáncot életformaként megélő Farkas Réka és Józsa Tamás táncospár és a Fölszállott a páva 2012 verseny döntősei, az amerikai Smithsonian Folklife Festivalon hazánkat képviselő Markó Fruzsina és Iván Róbert lesznek.

A sorozat szerkesztője Kökény Richárd a Magyar Állami Népi Együttes tánckarvezetője és koreográfusa.