Gábor, Karina, Ders

3 nap - 19 előadó - 6 felejthetetlen koncert

2013.10.31. 16:09

Programkereső

Az év vége felé közeledve, november 7-9. között különleges zenei programsorozattal várja a budapesti Lengyel Intézet és a Budapest Music Center a jazz zene rajongóit. Három nap, hat kiváló produkció a kortárs lengyel jazz-szcéna élvonalbeli zenészeinek interpretálásában, Budapest egyik legvonzóbb zenei helyszínén, a Budapest Music Centerben.

A POLISH JAZZ FOR BUDAPEST 2013 című lengyel jazz fesztiválra 2013. november 7. és 9. között kerül sor a Lengyel Intézet és a BMC közös szervezésében. A kortárs lengyel jazz legkülönbözőbb ágait és legizgalmasabb színfoltjait bemutató háromnapos program kiváló alkalom arra, hogy ismét feltérképezzük, mi is történik ma a lengyel jazz terén. A fesztiválon sok olyan előadóval találkozhat a közönség, akik Magyarországon most először állnak színpadra, annak ellenére, hogy hazájukban és külföldön már egyaránt ismertek.

Lemanczyk Piotr
Lemanczyk Piotr

Az Opus Jazz Clubban és a BMC koncerttermében 3 nap alatt 6 koncertre kerül sor. Fellép az Artur Dutkiewicz Trio, a Maciej Fortuna Trio, a Piotr Lemańczyk Trio, a DuoDram (Jaskułke-Wyleżoł zongora duó), a Piotr Wojtasik Quartet Tóth Viktorral, Hodek Dáviddal valamint Anna Maria Jopek, az egyik legnagyobb lengyel sztárénekesnő.

Kérdésünk: hogy hívják azt a lengyel trombitást, aki a legendás ECM lemezkiadó színeiben vált a világ legjobb jazz-trombitásainak egyikévé?

A helyesen válaszolók közül ketten partnerükkel ellátohathatnak a november 7-én, a BMC-ben megrendezésre kerülő nyitókoncertre.