Konstantin

Újra előkelő helyen szerepel Lajkó

2013.12.03. 16:41

Programkereső

Lajkó Félix Mező című albumával a 2013. évi összesített világzenei toplista (Top of the Year 2013) ötödik helyén a legjobb európai születésű előadó.

December 1-jén tette közzé a WMCE (World Music Charts Europe) az ez évi összesített világzenei toplistát. A világzenei szakemberek által jelölt összesen 913 lemezből Lajkó Félix - augusztusban és szeptemberben is toplistavezető - Mező című citerás albuma az előkelő ötödik helyen végzett.

Az európai születésű előadók közül Lajkó Félix az első a listán, hiszen az előtte szereplő művészek afrikai vagy közép-amerikai születésűek. A közzé tett 149 lemezből álló listán Lajkó lemeze az egyetlen magyar lemez. A World Music Charts Europe zsürijében 24 különböző európai ország 48 világzenei szakembere szavaz; a Mező eredménye elismerés nemcsak a művész és a kiadó, hanem az egész hazai lemezkiadás számára is.

Lajkó Félix
Lajkó Félix

Legutóbb 1996-ban Sebestyén Márta Kismet című albuma jutott az éves WMCE lista 2. helyéig (Hannibal Records). 1999-ben a Muzsikás együttes Bartók albuma jutott a tizennyolcadik helyre. Lajkó Félix legközelebb  2014. január 2-án lép fel zenekarával a MÜPÁ-ban, ahol Újévi koncertet ad.