Sándor, Ede

Szilveszterezzen a Művészetek Palotájában

2013.12.04. 09:51

Programkereső

2013 szilveszterének éjszakáján ismét az Amadinda és Presser zenéje tölti meg a Művészetek Palotájának hangversenytermét.

Útjára indul a „zenevonat", vidáman zakatolva hegyen-völgyön át, bebarangolva a zenetörténet kimeríthetetlenül gazdag és változatos korszakait. Klasszikus kompozíciók, egzotikus ritmusok, George Gershwin, Leonard Bernstein örökzöldjei és az elmaradhatatlan Presser dalok követik egymást

A már hagyománynak számító óévbúcsúztató-újévet köszöntő koncert egyik legfőbb vonzereje, hogy főként olyan produkciók csendülnek fel, amelyek ritkán, vagy soha nem hangzottak még el és olyanok is, amelyek kizárólag egyszer, ezen a koncerten lesznek hallhatóak. A közönség csaknem másfél évtizede tartó érdeklődésére jellemző, hogy a koncertek évről-évre telt házak előtt zajlanak, sokan már hetekkel-hónapokkal az újabb koncert előtt biztosítják helyeiket.

Amadinda Ütőegyüttes
Amadinda Ütőegyüttes

Az első rész hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel, de már ebben a részben színpadra lép az est sztárvendége, Falusi Mariann. Az éjfél előtti perceket a hagyományoknak megfelelően Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat, az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki.

Kérdésünk: Hány éves jubileumát ünneppli az Amadinda 2014-ben?

A helyesen válaszolók közül egyvalaki partnerével ellátogathat december 31-én az  Amadinda együttes és Presser Gábor közös szilveszteri koncertjére.