Sándor, Ede

A londoni 606 Club a Hollán Ernő utcában

2013.12.09. 12:58

Programkereső

A Harmónia Jazz Műhely keretében december 13-án az egyik vezető brit jazzdobos, Winston Clifford játszik magyar triójával ismét a budapesti közönségnek.

A londoni 606 Club és a BJC csereakciójának keretében, ezen az estén a dobos és - ha kedve tartja - kiváló scat énekes, Winston Clifford lesz a Harmónia Jazzműhely vendége. Dinamikai érzéke fantasztikus, jóformán dalra fakasztja a dobokat.

Winston Clifford
Winston Clifford

Clifford 1985-ben Trevor Tomkinsszal a Guildhall School of Musicban tanult, majd olyan kiváló zenészekkel játszott, mint Courtney Pine, Bheki Mseleku, Jason Rebello, Gary Husband, Pete King, Dick Heckstall-Smith, Iain Ballamy, Leroy Osbourne, Ronnie Scott Band, Julian Joseph, Andy Sheppard, Tony Remy, Steve Williamson Band, Jean Toussaint Band, Slim Gaillard, Bobby Watson, Monty Alexander, Gary Bartz, Art Farmer, Archie Shepp, Freddie Hubbard etc. Feltűnt számos nemzetközi fesztiválon, és rögzített albumot Frevoval, a Roadside Picnickel, Jean Toussaint-nel, Andy Hamiltonnal, a Brian Dee Trioval.

Magyar kapcsolatai 2003-ra nyúlnak vissza, amikor a legendás londoni klubban, a 606-ban a zongorista Nagy Jánossal és a magyar felmenővel rendelkező bőgős-zenekarvezetővel, Arnie Somogyival kísérte Tisza Beát. A Budapest Jazz Clubban december 13-án Nagy Jánossal és Lattmann Bélával alkotnak majd triót.