Konrád

Lélekmelengető hang

2013.12.11. 10:06

Programkereső

A Joni Mitchell és Abbey Lincoln hangjához hasonlított Stephanie Hacker bécsi zongorista-énekesnő a jelenlegi osztrák jazzszíntér egyik titkos favoritja. Együttesével december 12-én lépnek fel az Opus Jazz Clubban.

A klasszikus és jazz zenében egyaránt megmerítkezett, ''tündérszerű'' hanggal megáldott Stephanie már a Sensibility című debütáló lemezével felhívta magára a nagyérdemű figyelmét.

Stephanie Hacker
Stephanie Hacker

''Ragadós'' melódiáit, kiváló hangszerelési megoldásait és érzékeny zongorajátékát a szakma is az egekbe dicsérte. A Cascade Effect című új CD számai meghatározóan Stephie Hacker amerikai tartózkodása során begyűjtött élményeire reflektálnak. A kritikák az egyértelműen továbblépésnek tartott album számtalan erénye között külön kiemelik annak naprakész hangzását, illetve azt a tökéletes egyensúlyt, ahogy a modern groove-ok és a popos behatások mellett a jazzes improvizációnak is tág teret hagy. A változatos stilisztikai jellemzők mögött ugyanakkor a lényeg mindig állandó: Stephanie lélekmelengető dalai.