Ervin

Misztikus erő a színpadon

2013.12.15. 20:51

Programkereső

Harlem Gospel Choir és a Modern Art Orchestra december 17-18-án a Mariott Hotelben ejti ismét ámulatba a magyar közönséget.

A világhírű Harlem Gospel Choir már többször adott nagy sikerű koncertet Magyarországon, de most egy egyedülálló és kivételes fellépésre készülnek a Modern Art Orchestrával, akikkel eddig még soha nem hallott hangzásban adják elő a jól ismert karácsonyi dalokat, az Oh, Happy Day-t és Stevie Wonder slágereit.

Harlem Gospel Choir
Harlem Gospel Choir

A Harlem Gospel Choir az Egyesült Államokban a leghíresebb és világviszonylatban is kiemelkedő gospel kórus. Bár több hozzájuk hasonló társulat is turnézik, ez a leghitelesebb, és a legelső, amelyet Allen Baily alapított 1986-ban. Az ötlet egy Dr. Martin Luther King Jr. tiszteletére rendezett ünnepségen született meg benne a felújított Cotton Clubban, ami persze nem is lehetett máshol, mint a New York-i Harlemben.
A kórustagok harlemi "fekete templomok" és a New York tri-state terület legkiválóbb énekesei és zenészei. Külön titkuk, hogy bárhol is járnak a világban, a koncertlátogatók az előadás végén úgy érzik, hogy valamifajta misztikus és földönkívüli erő hatása alá kerülnek, és soha nem tapasztalt szeretet árad a széksorok között. Ehhez persze elengedhetetlen a meghitt környezet, ahol - a nagyobb arénákkal ellentétben - a hallgatók szó szerint testközelben élvezhetik és érezhetik a spirituális energiákat, mindezt euforikus és vidám hangulatban.
Az igazi rajongók ezért is örülnek különösképpen, hogy Budapesten ezúttal a Budapest Kongresszusi Központban énekelnek a "harlemi angyalok".

Az Harlem Gospel Choir körbeutazta a világot, hogy zenéjükön keresztül megosszák a hit örömét, és adományokat gyűjtsenek rászoruló gyerekek javára. Az Harlem Gospel Choir több ezer különböző nemzetiségű és kultúrájú emberrel osztotta meg a szeretet, béke és harmónia üzenetét. A kórus célkitűzése, hogy a világot egy szeretet teljesebb és békésebb hellyé tegye, zenéjén és dinamikus előadásain keresztül elősegítse az Afro-Amerikai kultúra és a Gospel jobb megértését. Minden előadás témája az emberek és nemzetek összetartozása.