Konstantin

Fonó évvége - Ami belefér

2013.12.16. 12:14

Programkereső

A Fonó évvégi sorozatának világsztárja Mohammad Reza Mortazavi lesz, aki december 28-án először lép fel Magyarországon.

A Berlin mellett élő iráni művész gyökeresen megváltoztatta mindazt, amit az ütőhangszeres muzsikáról eddig gondoltunk. Szóló előadásaival elvarázsolja közönségét, bejárja a legnagyobb fesztiválokat és a kritikusok szerint olyan elképesztő virtuozitással játszik, mintha nem kettő, hanem hat keze lenne.

Mortazavi már 20 éves korában a világ egyik legjobb tombak zenészének számított. Hatévesen kezdett tombakon (iráni eredetű, rézcink-ötvözetből készült ütőhangszer) játszani, 22 évesen jutott el először Németországba, aztán sorra jöttek a koncertfelkérések Európa és a világ minden tájáról. 2003-ban, 600 jelentkező közül kapta meg a Német Világzenei Díjat (German World Music Award), azóta sorra nyeri az elismeréseket: a BBC, ARD, ZDF, ORF, 3Sat, BR, NDR méltató kritikáitól kezdve a Voice of America-ig.

Mohammad Reza Mortazavi Mohammad Reza Mortazavi
Mohammad Reza Mortazavi Mohammad Reza Mortazavi

A Fonó évvégi programjában először érkezik Magyarországra; legújabb albumának a 2013 áprilisában megjelent Codex c. lemeznek a zenei anyagát hallhatjuk. Koncertje különleges élményt ígér. Az este második felében a Both Miklós FolkSide játszik.

Kérdésünk: Hol született az "Ami belefér" év végi sorozatának kiemelt, világhírű vendége, aki most
először lép fel Magyarországon?

A helyesen válaszolók közül ketten partnerükkel ellátogathatnak a Mohammad Reza Mortazavi december 28-i, a Fonóban megrendezésre kerülő koncertjére.