Ervin

"A zene azé, aki megműveli"

2014.02.04. 13:34

Programkereső

Új zenés-beszélgetős sorozat indul a Vámos Miklós Small Banddel a Budapest Jazz Clubban. Első alkalommal február 10-én Falusi Mariann lesz a kéttagú zenekar vendége.

Vámos Miklós bő négy évtizede köszönt el a hangszerektől, miután egykori zenekara (Gerilla) révén vegzálásból több jutott neki, mint a sikerből. Akkor azt hitte, a búcsú örökre szól, elég szenvedély számára az írás és olvasás. (Plusz a tenisz.)

Bornai Tibor, Vámos Miklós
Bornai Tibor, Vámos Miklós

Ám a hathúros csábító visszatért az életébe egy véletlennek köszönhetően. A kisfia számára indult kottatartót venni, de hirtelen felindulásból egy gitárt is beszerzett. Kevéssel ezután kétszemélyes szobazenekart alakított Bornai Tiborral, a KFT billentyűsével és énekesével. Bornai - becenevén Dráni - az egyik legjobb hazai dalszerző és szövegíró, nem mellesleg a honi abszurd versírás feketetollas mestere. Gitározni azonban ő is most kezdett. A színpadon az emberi szó váltakozik a dalokkal. Utóbbiak saját szerzemények, illetve magyarított Lennon, McCartney, Eric Clapton-dalok. Az egykori Vámos-műsorok (Lehetetlen, Rögtön) hangulatát megidéző beszélgetések és önfeledt „szobazene" a fiatal, feltörekvő zenekartól - korátlaguk ötvenkilenc év.