Gábor, Karina, Ders

Nemzetközi díjat nyert a BMC épülete

2014.04.04. 10:20

Programkereső

A Budapest Music Center épülete a szakmai zsűri döntése alapján I. díjat nyert a relatíve fiatal, mindössze második éve létező, de meglehetősen komoly szakmai háttérrel rendelkező The Architizer A+ Awards Építészet és hang kategóriájában. A színházak és előadótermek csoportjában Zaha Hadid győztes bakui koncertterme mellett az épület elnyerte a különdíjat.

A The Architizer A+ Awardsot a múlt évben hozták létre a Wall Street Journal Magazine és a The Webbys közreműködésével, ami jelenleg a legátfogóbb, legtöbb területet szemléző és legizgalmasabb építészeti díj. A kategóriák száma hatvan feletti, vagyis szinte minden elképzelhető típusú épület versenyez. A zsűri kétszáz tagból áll, akik között sztárépítészek, kritikusok, designerek, kreatív-igazgatók, kurátorok és művészeti vezetők kaptak helyet.

A cím: Mátyás utca 6 - Bejárás a Budapest Music Center épületében 2013. január 13-án
A cím: Mátyás utca 6 - Bejárás a Budapest Music Center épületében 2013. január 13-án

A különböző kategóriákban két díjat osztanak ki: egyet a szakmai zsűri, a másikat pedig az online közönség szavazatai alapján. A Budapest Music Center épületét Chehadé Abdel Rahim, Gőz Dorottya és Taraczky Dániel az Art1st Design Studio munkatársai tervezték.