Béla

Szőke Nikoletta 30+1

2014.04.24. 14:44

Programkereső

A népszerű ifjú énekesnő a Budapest Jazz Clubban quartetjéből héttagú zenekarrá alakulva ünnepli évfordulóját május 15-én este.

A 2005-ös Montreux Nemzetközi Jazz Fesztivál világvetélkedőjén első díjat kapott Szőke Nikoletta abban az évben a közönségdíjat is elhozhatta a rangos svájci eseményről. Ez is bizonyítja, hogy Niki egyike azon ritka művésznőknek, akit nem csak a közönség, de a szakma is nagyra tart.

Szőke Nikoletta
Szőke Nikoletta

Kétségkívül ő az egyik legnagyobb énekes tehetség ebben az országban. New Yorkban és Londonban is koncertezett már hatalmas sikerrel, de még nagyobb diadalt aratott Japánban, ahol már a negyedik albuma kel el többezres példányszámban. Nikoletta május 15-én este születésnapja alkalmából két fontos, stílusában merőben különböző formációjával lép színpadra.

Az est első felében a hagyományosabb, akusztikus jazzt játszó "Quartet" hallható, míg a második részben a quartetből fúvósokkal és gitárral kiegészülve héttagú zenekar lesz. A nagybőgőt és a zongorát felváltja a basszusgitár és az elektromos zongora, igazi r'n'b-funk-jazz buli várható a "B Verziótól".