Emőke

SZ.E.M bemutatkozó koncert

2014.05.09. 14:40

Programkereső

Sz.E.M.elnevezésű saját zenekarával és új dalokkal először mutatkozik be nyilvánosság előtt Szirtes Edina Mókus május 15-én este a Fogasházban (1073 Budapest, Akácfa u. 51.). A koncert a Werk Akadémia végzős zenei menedzsereinek vizsgakoncertje is egyben.

"Gondolattal, hittel, szeretettel. Zene. Mindenből merítős, nem kitalált akarós, skatulyázós vagy divatozós, esetleg menőzős vagy felvágós. Kizárólag zenézős" - jellemzi az énekesnő új formációja műfaját. A hegedűs-énekesnő rengeteg zenekarral dolgozik, de saját zenei hangjának, egyéni útkeresésének jegyében már egy jó ideje építi formációját. Lackfi János író Mókust a hazai világzenei színtér egyik legrendhagyóbb figurájaként, elsöprő természeti jelenségként jellemzi: "Róla nevezném el az első magyar hurrikánt, Katrina és Sandy hazai rokonát."

Szirtes Edina Mókus
Szirtes Edina Mókus

Új zenekarával, a Sz.E.M.-melaz énekesnő célja, hogy ne világzenét, ne jazzt, ne valami szélső perifériára szorult, nagyon megbecsült, de annál kevesebb emberhez eljutó zenei világot képviseljen, hanem olyat, amelyik sokkal könnyebb vagy egyszerűbb zenei eszközöket használ, ám ami semmi esetre sem jelenti, hogy az odaadás vagy a zenei tudás kevesebb lenne benne. Popzene, amit véleménye szerint nem szabad lebecsülni, mert csodák vannak ebben a műfajban is.

A május 15-i koncerten Szirtes Edina Mókus (hegedű, ének) zenész partnerei lesznek Tóth Jázmin (hegedű), Haraszti Kriszti és Hegyaljai-Boros Zoltán (brácsa), Kertész Endre (cselló), Hámori Máté (gitár) és Födő Sándor Fodo (dob). A belépés ingyenes.