Beáta, Izolda, Lea

Legfeketébb hangú dívánk az Opusban

2014.05.16. 16:30

Programkereső

Judie Jay, vagyis a Maitinsky Juditot rejtő sztárnév már nem szorul sok magyarázatra. Május 17-én Lakatos Gyulával (zongora) és Orbán Gyulával (nagybőgő) igazi jazzklub környezetben szólal meg lenyűgöző hangja.

Judie Jay-t közel másfél évtizede foglalkoztatják a modern hazai könnyűzene meghatározó zenekarai, többek között a Colorstar, a Heaven Street Seven, a Zagar, illetve a Realistic Crew; szólólemeze pedig 2011-ben Harmony címmel jelent meg.

Judie Jay
Judie Jay

A sokoldalú énekesnő a swinges, blues-os hangzásvilágtól kezdve a hiphopon, triphopon át egészen az elektronikus zenékig megannyi stílusban otthonosan mozog. Köszönhető ez részben a pályafutása során őt ért számtalan különböző zenei impulzusnak, továbbá annak a multikulturális közegnek, amelyben felnőtt, hiszen az Algériában született Maitinsky Judit élt Kanadában, dolgozott Berlinben és Korfun.

A jazzes, soulos kalandozások, az ismert standerdek és feldolgozások különben egyáltalán nem számítanak új színnek az énekesnő zenei palettáján, hiszen saját bevallása szerint számára az ''improvizációval kezdődött minden''.