Fülöp, Evelin

A könnyűzene veszi birtokba a Müpát

2014.06.03. 15:10

Programkereső

Tízéves a Müpa évadzáró könnyűzenei fesztiválja a Hey, June!. A jubileumi sorozatban altertől a jazzig, hiphopon és folkon át a progresszív rockig terjed a zenei kínálat.

A sorozatot június 11-én a visszatérő ökotudatos kultzenekar, a nemrégiben friss albumot megjelentetett Kaukázus nyitja. Június 16-án a legkiválóbb hazai zenészekből álló Boom Boom már biztosan telt házas koncertet ad. Tompos Kátya, a Nemzeti Színház színészművésze énekesnőként is egyre ismertebb. Hrutka Róberttel közös estje, a Keresztül Európán június 19-én lesz hallható a Fesztivál Színházban, ahol két nappal később az improvizációé lesz a főszerep.

Random trip
Random trip

A Random Trip műfaji határokon átívelő estjén Harcsa Veronika, Závada Péter és Andy Hefler is színpadra lép. A Hey,June!-t június 23-án a  Pink Floyd zenéjének magyarországi „nagykövete", a Keep Floyding zárja a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A koncert különlegessége, hogy a zenekar eredeti hangszerelésben mutatja be a Pink Floyd 'Atom Heart Mother' című szvitjét, mely világszerte ritkaságszámba menő esemény. A közel 24 perces dal minden idők leghosszabb, megszakítás nélküli Pink Floyd felvétele, amelyben az együttes mellett rézfúvósok és vegyes kórus is szerepet kap.