Eszter, Eliza

Snétberger Ferenc nyitja a Budapesti Nyári Fesztivált

2014.06.05. 13:41

Programkereső

Június 13-án Snétberger Ferenc és barátai nyitják meg a Budapesti Nyári Fesztivált. Játsszon a Fidelóval és legyen ott Ön is!

A For my People (Népemnek) az emberi szenvedés megszűnésének reményében írt éltető himnusz, személyes vallomás, amely a holokauszt roma és szinti nemzetiségű áldozatainak emlékére született meg. A háromtételnyi művet a roma hagyomány érzelmes zenéje ihlette.

Snétberger Ferenc szólistaként lép színre a koncert első felében a Keller András vezette Concerto Budapest zenekarral. A két zenészt sokéves zenei barátság fűzi egymáshoz. Az est második részében bemutatkozik a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékeinek új generációja.

A neves gitárművész olyan zenészekkel lép színpadra, akik hozzá hasonlóan otthon vannak a különböző zenei műfajokban, melyek alapját a klasszikus zene és a jazz jelenti. A modern és a hagyományos stílusok tisztelete a zongorista Oláh Tzumo Árpád, „Barcza" Horváth József bőgős valamint Toni Snétberger dobos zenei világában is érvényesül.

Snétberger Ferenc
Snétberger Ferenc

Az est sztárvendége a számos hangszeren (tubán, szerpenten) játszó francia zenei tehetség, Michel Godard. Muzikalitásával és páratlan a virtuozitásával számos nemzetközi fesztivál közönségét lenyűgözte már - Snétberger Ferenccel és barátaival első alkalommal játszanak együtt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Kérdésünk: Melyik évben kapott Kossuth-díjat Snétberger Ferenc?

A helyesen válaszolók közül egyvalaki partnerével ott lehet a Budapesti Nyári Fesztivál nyitókoncertjén június 13-án.