Hella

Bérletek mindenkinek!

2014.06.10. 20:25

Programkereső

A Hagyományok Háza bérletei között mindenki – ifjak és örökifjak, a tánc szerelmesei, zenerajongók, iskolai csoportok, családok stb. – megtalálja a kedvére valót. Az Esti táncelőadások és koncertek különleges színházi élményt nyújtanak, a hétköznap délutáni bérleteket elsősorban az idősebb vendégeink és az iskolai csoportok igényei szerint válogatták.

Almárium sorozatban az idős nótafák, zenészek, táncos egyéniségek és a belőlük ihletet merítő együttesek mutatják be saját vidékük kultúráját, - ebben az évadban többek közt a hortobágyi pásztorok földjét, a Székely-Mezőséget, a gyimesi csángók és a jó palócok világát - hogy azt a Hagyományok Háza közönsége, gyerekek és felnőttek egyaránt, első kézből ismerhessék meg.  Ahogy nagyanyáink almáriumában sokféle portéka lapul, úgy az Almárium sorozattal is hasonlót szeretnének elérni a szervezők: arra buzdítanak mindenkit, hogy fedezze fel, használja és élje meg hagyományait, tovább örökítve azokat a következő generációk számára.

Vásárhelyi László Táncszínpad vendégei nem hivatásos, hanem öntevékeny formában működő táncegyüttesek, olyanok, akiknek produkciói a színpadi néptánc izgalmas, sokszor kísérletező, új látásmódot megjelenítő remekművei. Immár hagyomány, hogy a nagy országos fesztiválok egyik különdíja a Hagyományok Háza meghívása budapesti székházába, így ősszel az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes mutatkozik be, akik a fellépési lehetőséget a XXVI. Zalai Kamaratánc Fesztiválon nyerték.

A Mesterek és tanítványok sorozat az egymástól tanuló generációkat, a mestereket és a tőlük tanuló, ihletet szerző tanítványokat egy színpadon mutatja be.  A sorozat részeként ősszel a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny két különdíjasa, Salamon Soma és Dudás Klára mutatkozik majd be mestereivel.

Hagyományok Háza
Hagyományok Háza

A legújabb, Eltáncolt mesék című családi sorozat előadásain a család apraja-nagyját várják a néptáncos elemekből épülő gyermekelőadásokra, amelyek a mesék birodalmába repítik kis nézőket. A táncelőadások után a témához illeszkedő kézműves és táncos-játékos foglalkozásokat és táncházat szerveznek.

A népszerű és mindig teltházas Figurás néptáncos bérlet a hét-tízéves kisiskolás korosztálynak szól. A négy előadásból álló bérlet során végigjárják a nagy néprajzi tájegységek (Dunántúl, Alföld, Felföld, Erdély) egy-egy kis területét, megismerkedhetünk gazdag zenés-táncos hagyományaival, szokásaival, viseletével, gyermekjátékaival.

A Figurás bérlet érdekessége, hogy az előadóik olyan gyerek táncegyüttesek vagy több generációt összefogó vidéki és határon túli táncműhelyek, amelyek évek óta magas színvonalon tevékenykednek egy-egy nagy múltú együttes vagy művészeti iskola keretein belül. A cél, hogy a közönség soraiban ülő gyerekek is aktív résztvevői legyenek az előadásoknak.

A Magyar Állami Népi Együttes legkedveltebb és legújabb előadásait több bérletben is ajánlja a Hagyományok Háza!

Az elsősorban az iskolás korosztályt megszólító, két előadásból álló Uzsonna - Ifjúsági bérlet iskola után, uzsonna-időben várja a diákokat az Együttes egy-egy előadásával, melyet igény szerint beszélgetés követ a műsor alkotóival, művészeivel.

Dél-után, nemcsak szépkorúaknak szóló bérlet az idősebb korosztályt szólítja meg. Autentikus és táncszínházi előadások, zenekari koncertek és beszélgetések várják 15 órától a vendégeket.

A Táncról táncra szabadbérlettel a kedvük szerint válogathatnak össze a Magyar Állami Népi Együttes előadásiból négyet a tánc szerelmesei.

Az  À la carte bérlet az Együttes műsorai mellett a Hagyományok Háza minden előadásából kínál lehetőséget egy háromalkalmas bérlet ízlés szerinti összeállítására.