Fülöp, Evelin

Ha már a nyár sem hoz csodát

2014.06.25. 09:43

Programkereső

2014-ben egész éves programsorozat emlékezik meg Tolnay Klári születésének 100. évfordulójáról. A kétszeres Kossuth-díjas színművész alakja előtt ezúttal a Hot Jazz Band fog tisztelegni, július 2-án az Óbudai Társaskörben.

"Tolnay Klári számomra annak a kornak egyik emblematikus sztárja, amely korban még a könnyűzene csupa dallam, csupa érzelem, és a filmekben, a színpadokon az érdekes és fura figurák, karakterek mellett a szépség is keresett árucikk volt" - árulta el a koncert kapcsán Bényei Tamás, a Hot Jazz Band művészeti vezetője.

Hot Jazz Band
Hot Jazz Band

Bényi hozzátette: "Tolnay pályája korokon átívelő pálya, nem túlzás, hogyha azt mondjuk örökérvényű. Ez az üzenete a fiataloknak is, hogy létezik valami örökérvényű igazodás, valami leírható szépség és minőség. Persze ez csak az erre fogékony egyénekben hagy nyomot, de remélem, hogy a mi generációnkban és a fiatalabbak közt is vannak még ilyenek. Mivel a háború után a sanzonoké lett Tolnay zenei életében a főszerep, ebben a programban Tolnay Klári filmjeinek betétdalait fogjuk előadni, melyekből néhány már a repertoárunkon van, de lesznek új dalok is, például a Holnap, ki tudja ..., vagy a Ha már a nyár sem hoz csodát."    

Tolnay-emlékév logó
Tolnay-emlékév logó