József, Bánk

Etnozenei sztárok a palotanegyedben

2014.07.03. 13:43

Programkereső

Három hónapon keresztül tizenöt helyszínen százötven ingyenes programmal várnak mindenkit a szervezők Józsefvárosba. A július 12-13-i tematikus hétvégén hazánk legnépszerűbb világzenei előadóit láthatjuk, hallhatjuk határon innen és túlról a Múzeumkert színpadán.

A Múzeumkert PORT.hu nagyszínpadán a világzene és a népzene legnépszerűbb előadói kapnak teret a Palotanegyed Fesztivál keretében. A koncerteket július 12-én és 13-án is gyerekprogramok és a Szabó Ervin téren található kézműves, sör és gasztronómiai vásár és utcazenei programok egészítik ki. A hétvégi színpadi programot ismét a Kathy-Horváth Lajos hegedűművész által vezetett Józsefvárosi Zenekar nyitja meg.

Palya Bea
Palya Bea

Szombaton 18 órától pedig a Balkan Fanatik koncertjét élvezheti a közönség. A műfaji és stílusbeli határokat feszegető csapat az elektronikus zenét fűszerezi betyáros virtussal és népzenei elemekkel. Ez az este még egy óriási meglepetést tartogat a közönség számára: egy vérbeli díva, Palya Bea és új zenekara lép a színpadra - a NŐ projekttel. Tizennégy vadonatúj dallal és egy új bandával a háta mögött Bea továbbra is hazánk egyik legizgalmasabb női előadója. Saját szerzeményű zenéjében megtalálható a magyar, bolgár, cigány, zsidó zenei hagyomány, az indiai és afrikai hallásélmények.

Július 13-án vasárnap délután többek között az Évkerék Társulat meseelőadását nézhetik meg az érkező családok. A szuggesztív játékú társulat ezúttal egy andalúz mesét ad elő óriásbábbal, tüzes flamenco és arabus muzsikával. Ezt követően Bognár Szilvia és népszerű jazz és világzenei előadókból álló muzsikusainak koncertjét élvezhetik kicsik és nagyok egyaránt. Szintén vasárnap 20 órától a nemzetközi színtéren is elismert és keresett világzenei csapat a Besh o droM muzsikájára bulizhatunk a Múzeumkertben. A sok külföldi fellépés miatt itthon kevesebbszer hallható zenekar koncertje igazi unikum lesz a belvárosi közönség számára. A Palotanegyed nyitórendezvényén tapasztalt siker után ezeket az estéket is hazánk két népszerű moldvai muzsikát játszó együttese, a Tázló és a Tatros zárja Petrás Mária moldvai énekessel, fergeteges táncházzal. A Józsefvárosi Önkormányzat idén csaknem negyven millió forintból valósítja meg az egészen szeptember közepéig tartó Palotanegyed Fesztivált. Az összművészeti fesztiválsorozat programjai kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy minden ide látogató megtapasztalhassa Józsefváros újjáépülését.