Géza

Muzsika a kertben

2014.07.14. 15:00

Programkereső

Július 23-án este nyolc órakor Bardóczy Attila francia sanzonestjén Szabó Mónika zongorista közreműködésével élvezhetjük a langyos nyári estét az Óbudai Társaskör kertjében a For me Formidable… Aznavour 90 című koncerten.

Bardóczy Attila 1996-ban a párizsi sanzonverseny legjobb külföldi előadói díját nyerte el. Erre az estére a műfaj klasszikus repertoárjából válogatott, hogy megidézze Piaf, Gréco, Montand és Aznavour Párizsát, és a többi világslágert.

Charles Aznavour
Charles Aznavour

A francia sanzon nagyon kevés eszközt használ, mentes bárminemű felesleges mozgástól, gesztustól; csak a hang, az érzelmek és a szemek állnak az előadó rendelkezésére. Itt nem lehet csalni, az őszinteség alapvető követelmény. Szenvedély, megrendítő jelenlét, szívbe markoló, hang. A varázs a mai napig hat.

"Kezdetben apámnak akartam megfelelni. Az ő csodás hangja indított arra, hogy énekes legyek. Másfelől gyerekkoromtól a színészet vonzott. A kettő ötvözése érdekelt igazán" - vallja magáról Charles Aznavour, a sanzonkirály, aki 1924. május 22-én bevándorlók gyermekeként született Franciaországban.

A helyesen válaszolók közt 2X2 jegyet sorsolunk ki a július 23-i koncertre.

Kérdésünk: Milyen származású Charles Aznavour?