Eleonóra

A legendás Nobs emlékére játszott Stevie Wonder

2014.07.18. 09:42

Programkereső

Először lépett színpadra a montreux-i dzsesszfesztiválon Stevie Wonder; a többszörös Grammy-díjas és Oscar-díjas énekes saját slágerei mellett a Beatles és Michael Jackson számaiból válogatott a kétórás koncerten, amelynek hallgatóságában ott ült a legendás zenei producer, Quincy Jones is. MAGAZIN

Az amerikai művész a fesztivál néhai alapítójának, a 2013 januárjában elhunyt Claude "Funky" Nobsnak tett régi ígéretét teljesítette a július 16-i fellépéssel. "A mai koncertet egy olyan ember emlékének ajánlom, akivel rengeteget beszélgettünk annak idején erről a műsorról" - mondta Stevie Wonder a négyezer fős rajongóseregnek. 

A közönség első sorában ülő Quincy Joneshoz, a fesztivál korábbi társigazgatójához fordulva  azt mondta, hálás azért, hogy tizennégy éves kora óta ismerheti az immár legendás producert, aki mások mellett Michael Jackson karrierjének egyengetésében is aktívan részt vett.

A július 19-éig tartó fesztivál egyik sztárfellépőjeként beharangozott Stevie Wonder zenei sokoldalúságát bizonyítva zongorázott, harmonikázott és néhány ütőhangszert is megszólaltatott a kétórás koncerten, amelyen tízfős zenekar és négy vokalista kísérte. Saját slágerei mellett a Beatles, Paul McCartney és Michael Jackson számaiból válogatott.

A hatvannégy éves zenész a Superstition című slágerrel zárta a koncertet, megtáncoltatva a közönség első soraiban ülő rajongókat, akik fejenként négyszáznyolcvan svájci frankot (százhuszonkétezer forint) fizettek a felejthetetlen élményért.

Stevie Wonder
Stevie Wonder

"Csodálatos este volt. Egy kicsit késtem ugyan, mert nem éreztem túl jól magam. De nagyszerű időt töltöttünk együtt" - mondta Stevie Wonder, hozzátéve, hogy talán jövőre is ellátogat a fesztiválra, amely idén 48. születésnapját ünnepli.