Konstantin

Ragtime citerára

2014.11.21. 16:50

Programkereső

A Budapest Ragtime Bandtől megszokott örökzöldek, tradicionális jazz és klasszikus zenei dallamok feldolgozásai mellett november 28-án valami különlegeset is kínál az együttes az Óbudai Társaskörben.

Tíz éve egy fiatalember jelentkezett Gayer Ferencnél, a Budapest Ragtiem Band vezetőjénél, hogy van egy citerazenekaruk, amellyel a repertoár bővítése céljából szeretnének ragtime-okat is előadni. Hosszú idő elteltével végül idén nyáron jött el az alkalom, hogy a két zenekar újból találkozzon. Az e találkozásból született közös koncert sikere motiválta őket arra, hogy újra együtt lépjenek színpadra.

Budapest Ragtime Band
Budapest Ragtime Band

A balatonkenesei Pannónia Citerazenekar 1982-ben alakult Károlyi László vezetésével, jelenlegi művészeti vezetőjük Bódi György. Az együttes többszörös arany minősítés birtokosa. Számos népzenei versenyen, fesztiválon vettek részt, rádió- és televíziófelvétel is készült az együttessel az évek során. Sok külföldi meghívásnak tettek eddig eleget, jártak Erdélyben, Franciaországban, Spanyolországban, Németországban.

A Budapest Ragtime Band 1980-ban alakult főiskolát végzett jazz- és klasszikus muzsikusokból, akik a hagyományos ragtime zongorajátékot merész ötletekkel és újszerű hangszereléssel ültették át egyedülálló zenei hangzássá. Később műsorukba jazz- és dixiland-örökzöldek, ötletes zenei paródiák, ismert slágerek és operák humoros feldolgozásai is kerültek.

Kérdésünk: Hány tagja van a Budapest Ragtime Bandnek?

A helyesen válaszolók közül két szerencsés a Fidelio vendégeként ellátogathat a november 28-án 19 órakor kezdődő koncertre az Óbudai Társaskörbe.