György

Karosi Júlia Quartet a Budapest Jazz Clubban

2014.11.25. 13:34

Programkereső

A Harmónia Jazzműhely november 28-án este 8 órakor a Karosi Júlia Quartet koncertjével örvendezteti meg a nagyérdeműt a Budapest Jazz Clubban.

Karosi Júlia 2010-ben a Zeneakadémia által indított tehetséggondozó pályázat öt kiemelt hallgatója közé választották. Díjakat és elismeréseket szerzett nemzetközi versenyeken Lengyelországban és Franciaországban, a következő évben pedig a Magyar Jazz Szövetség második helyezéssel jutalmazta Sketches című saját szerzeményét. Saját zenekarát, a Karosi Júlia Quartetet 2010 óta vezeti. 2014 áprilisában a rangos Jazzahead! fesztiválon, Brémában képviselték hazánkat. Számos jelentős fellépést tudhatnak maguk mögött itthon és külföldön egyaránt.

Karosi Júlia Quartet (Fotó: Gábor Béla)
Karosi Júlia Quartet (Fotó: Gábor Béla)

Első lemezét és mellé egy négyszámos kislemezt a japán Whereabouts Records adta ki 2012-ben. Második lemeze 2014-ben jelent meg a New York-i Dot Time Records gondozásában. A Hidden Roots című lemezt telt házas koncerten mutatták be 2014 márciusában a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

A zenekar elsősorban az énekesnő saját szerzeményeit játssza. A zene dinamikus, magán viseli a magyar és közép-európai zene ritmikai sokszínűségét. A Karosi Júlia Quartet tagjai: Karosi Júlia - ének, Tálas Áron - zongora, Fónay Tibor - bőgő, Varga Bendegúz - dob.