Bernadett

Több mint játék

2014.12.02. 11:50

Programkereső

Orosz Zoltán december 5-én mutatja be legújabb, Csak játék… címmel megjelenő albumát Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

Izgatott várakozás előzte meg Orosz Zoltán harmonikaművész legújabb albumát, mivel a legutóbbi, 2010-ben megjelent „Kontrasztok..." című CD is szinte már a megjelenése pillanatában aranylemez lett, és azóta is a legkeresettebb zenei csemegék közé tartozik itthon és külföldön egyaránt.

Orosz Zoltán
Orosz Zoltán

A most megjelenő korongon az Artisjus- és EmeRTon-díjas harmonikaművész ismét olyan világszerte ismert és elismert zenei kiválóságokkal muzsikál együtt, mint pl. a gitárvirtuóz Balogh Zoltán, fúvós hangszereken Borbély Mihály játékát csodálhatjuk, aki kiemelkedő zenei és előadó-művészeti tevékenysége elismeréseként nemrégiben Liszt Ferenc-díjban részesült. Ütőhangszereken a Kossuth-díjas Horváth Kornél varázsolja el játékával a közönséget, basszusgitáron pedig a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Lattmann Béla játszik, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. Az album zenei rendezője Sipeki Zoltán, Artusjus-díjas gitárművész, aki természetesen a koncerten is meghatározó szerephez jut majd.

Mivel az elmúlt évek alatti számtalan fellépés, olyan egésszé kovácsolta e különleges csapatot, hogy tagjai csukott szemmel is képesek egymás legkisebb rezdüléseire azonnal reagálni, így valóban egy igazi örömzene részesei lehetünk.

Virtuóz zenei párbeszédek, önfeledt, szenvedélyes előadásmód, különleges zenei stílusok az argentin tangótól a Balkán zenei világán át - mindez egy koncerten.