Gerzson

Diótörő a MAO dallamaira

2014.12.12. 14:33

Programkereső

Csajkovszkij zenéjét elsősorban a híres balettből ismerő érdeklődök a Modern Art Orchestra karácsonyi koncertjén egy új megközelítésben hallhatják a klasszikus művet. Az esten Kálloy Molnár Péter színművész is közreműködik december 21-én a BMC-ben.

Diótörő zenéje, Csajkovszkij bűbájos dallamai generációk óta hozzák el az emberek lelkébe a karácsony hangulatát. A Modern Art Orchestra repertoárjának egyik legszebb darabja a Diótörő feldolgozása, amely Ellington és a klasszikus képzettséggel is rendelkező Billy Strayhorn közös munkájának egyik csúcsa. A zenét azok figyelmébe ajánljuk, akik a Diótörő balett rajongóiként merőben új megközelítésben szeretnék újra hallgatni az örökzöld dallamokat.

Duke Ellington - MAO
Duke Ellington - MAO

Az est második felében elhangzó Karácsonyi napló a jeles ünnep négy mozzanatát idézi meg négy tételével. Az adventet követő Szenteste, majd karácsony első és másnapja a zenén túl prózában - Hegyi György szövegével - igyekszik felidézni a felnőttek számára újra, hogyan lehet az ünnepet gyermeki lelkülettel átélni. A Karácsonyi napló szövegét ezúttal Kálloy Molnár Péter színművész olvassa fel a zene elhangzása során.

Kálloy Molnár Péter
Kálloy Molnár Péter

„A darabbal nem volt más szándék, mint írni valamit, amit kellemes érzésekkel hallgatunk meg, és ami talán figyelmeztet bennünket a Karácsony valódi értékeire" - mondta el az estéről Fekete-Kovács Kornél, az együttes vezetője.